Smakriket
Västergötland

Halla Gård

Västergötland

Anders Gunnarsson tillhör nya generationens svenska grisuppfödare som utöver gårdens stora produktion av rapsgrisar, även har en besättning frigående Linderödssvin.

Produkter

Linderödssvin, samtliga styckdetaljer, hel och halv.

Bakgrund

Vintern 2011 tog Anders Gunnarsson över föräldragården och blev därmed femte generationen bonde på gården Halla. Innan dess arbetade han på den kända skånska krogen Rut på Skäret med sin svåger som drev krogen. Där föddes idén om en godare och gladare restauranggris. Anders köpte därför in tre gyltor och en galt av rasen Linderödsvin och de är i dag grunden till produktionen.

Mylla

Linderödssvinen lever hela sina liv utomhus i skogshagar. Där äter de insekter, maskar, örter, bark, ollon, bär och gräs. Ett bete som ger ett mycket smakrikt kött. De får också havre, korn, vete, rågvete och åkerböna som odlas på gården.

Verksamhet

På Halla Gård bedrivs uppfödning av Linderödssvin, rapsgris samt odling av foder till grisarna och skogsbruk.

Uppfödare

Anders Gunnarsson

Adress

Edsvära Halla 1
53593 Kvänum
Karta

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng