Smakriket
Uppland

Korvhantverk Stockholm

Uppland

Vad händer om man kombinerar en gammal överambitiös kock med fantastiska grisar? Jo, det blir Korvhantverk Stockholm. Charkuterier i mästarklass, hantverksmässigt tillverkat, med rejäla smaker och härlig köttighet. Dessutom helt utan nitrit och andra e-nummer.

Korvhantverk Stockholms hemsida

Produkter

Kallrökta torrkorvar (salami) av gårdsgris:
Torrkorv, Fänkål
Torrkorv, Rödvin
Torrkorv, Choritapa
Torrkorv, Parmesan
Ölkorvar: Södertugg samt 3 sorters peppar
Dessutom säljer Korvhantverk Stockholm via Smakriket begränsade batcher korv och helköttsprodukter gjorda med kött från bl.a. Linderödsgris och Berkshiregris.

Bakgrund

Historien om Korvhantverk Stockholm är historien om kocken som bestämde sig för att göra högkvalitativ hantverksmässig färskkorv, på ett helt nytt sätt, utan nitrit och e-nummer. Detta utvecklade sig senare till att också omfatta kallrökta lufttorkade korvar och helköttsprodukter med samma fina egenskaper.

Mylla

Just mylla är det lite dåligt om i Stockholms förorter, men däremot finns här gott om influenser från olika kulturer, som avspeglar sig i våra korvar. Grisarna däremot, lever ett synnerligen gott liv i det uppländska landskapet.

Verksamhet

Förutom vårt lufttorkade sortiment gör vi också mjölksyrad färskkorv, som bara innehåller högkvalitativa kryddor, mjölksyrakultur & kött från gårdsgris (vår Merguez innehåller fårkött från närbelägna gårdar). Vår Korv med Parmesan vann guld i SM i Mathantverk 2015, Fänkålskorven vann samma pris 2016 och vi är Ä-märkta via Äkta Vara.

Producent

Jon Randow har sin kockbakgrund i flera av dåtidens bästa Stockholmskök (Den Gyldene Freden, Greitz, Wedholms Kött etc), och har sedan gått i charkuterilära, först hos Eldrimner och sedan vidare utbildning på Herrmansdorfer Landwerkstätten, söder om München.

Adress

Bergkällavägen 35C
192 79 Sollentuna
Karta

PRODUCENTER I Uppland

Säby Gård

Säby Gård

Från Säby Gård på Ingarö, i Stockholms skärgård, kommer en kallpressad rapsolja gjord på egenodlad raps. Gården drivs av paret Mikael och Åsa och rapsen som används växer på böljande, gula fält runt om på Ingarö och Värmdölandet.

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan är ett litet familjeföretag på Norrby Säteri, norr om Stockholm. Företaget sysslar framförallt med biodling och förädling av honung och andra produkter från bikupan samt uppfödning och förädling av japanska vaktlar.

Löfsta Herrgårdsmejeri

Löfsta Herrgårdsmejeri

Allt sedan mejerihantverket återupptogs på Löfsta Herrgård 2005 har ambitionen varit att ysta och lagra ko- och getostar i världsklass. Genom det unika naturbete av örter som djuren äter, särskiljer de sig i karaktär från all annan ost både i Sverige och internationellt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng