Smakriket
Lappland

Jokkmokksbär

Lappland

Jokkmokksbär tillverkar produkter av skogens bär och vilda örter. Alla råvaror kommer från skogarna kring Jokkmokk, som bjuder goda bär tack vare midnattssol och stora temperaturväxlingar över året.

Jokkmokksbärs hemsida

Produkter

Sirap på bär och örter. I sortimentet finns sirap av hjortron, blåbär, lingon, kråkbär, granskott, björkblad och rönnbär.

Bakgrund

För cirka 10 år sedan kände Karin att hon behövde göra något annat, efter att ha haft kontorsarbeten hela yrkeslivet. Hon har alltid vandrat och plockat bär i skogarna runt Jokkmokk så idén att bygga ett företag på skogens resurser låg nära. I trakterna kring Jokkmokk finns det gott om bär och traditionen att ta till vara skogens skafferi är livskraftig.

Mylla

Jokkmokk ligger ovanför polcirkeln i midnattssolens land. Vinterns kyla, sommarens värme och många soltimmar gör att våra bär och växter blir extra smakrika och fulla av nyttiga antioxidanter.

Verksamhet

Karin älskar att utgå från fina, närplockade råvaror i sitt mathantverk och lessnar aldrig på att experimentera och produktutveckla. Jokkmokksbär är ett litet företag och allt som tillverkas går till små gårdbutiker, delikatessaffärer och gourmetrestauranger. Sommartid har Karin försäljning på hantverksföreningen Gamla Apoteket i Jokkmokk. Och naturligtvis finns hon representerad på Jokkmokks marknad, Sveriges äldsta marknad som funnits i drygt 400 år.

Producent

Karin Nordström äger och driver företaget med hjälp från familj och vänner.

Adress

Stationsgatan 4
962 32 Jokkmokk
Karta

PRODUCENTER I Lappland

Mathantverket Voullerim

Mathantverket Voullerim

Mathantverket Vuollerim är ett bygdebolag där bygdens fjällkomjölk och andra lokala produkter förädlas.  Här skapas genuint mathantverk med arktiska smaker där varje produkt är gjord med omtanke.