Bohuslän

Andel av Sveriges yta: 1%
Folkmängd: 296 000 (66,3 invånare/km²)
Medeltemperatur januari: -2°
Medeltemperatur juli: 16°
Årsnederbörd: 600-950 mm

Ingen region i Sverige är så förknippad med havet som Bohuslän på Västkusten. Här har kosten alltid bestått av en stor del fisk, även om den traditionella äggosten har funnits med i århundraden och blivit en signumrätt för invånarna. Även Hönökakan har sitt ursprung i skärgården och åts till lokala specialiteter som gravad makrill och stuvad krabba.

PRODUCENTER I Bohuslän

Nordic Seafarm

Nordic Seafarm

Nordic SeaFarm är Sveriges största havsbaserade odlare av tång. Odlingarna ligger i Skagerrak, närmare bestämt i skärgården utanför Fjällbacka och Koster. Tång som livsmedel är relativt nytt för oss i Sverige men har använts i tusentals år i Asien och andra delar av världen. Förutom

Orust Shellfish

Orust Shellfish

Orust Shellfish AB startades av Adriaan van de Plasse som har sina rötter just där ostron och musslor odlas i stor skala och stora volymer, Sydeuropa. Orust Shellfish finns i Bohuslän, där Adriaans fantastiska produkter växer i havet och förädlas i hans förädlingsfabrik på Orust.

Hoffrekullen

Hoffrekullen

Hoffrekullens handelsträdgård ligger i Romelanda, strax utanför Kungälv. Här odlas ett brett sortiment av tomater i olika färger, former och smaker samt en del andra grönsaker.

Nordisk Råvara

Nordisk Råvara

Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng