Bohuslän

Andel av Sveriges yta: 1%
Folkmängd: 296 000 (66,3 invånare/km²)
Medeltemperatur januari: -2°
Medeltemperatur juli: 16°
Årsnederbörd: 600-950 mm

Ingen region i Sverige är så förknippad med havet som Bohuslän på Västkusten. Här har kosten alltid bestått av en stor del fisk, även om den traditionella äggosten har funnits med i århundraden och blivit en signumrätt för invånarna. Även Hönökakan har sitt ursprung i skärgården och åts till lokala specialiteter som gravad makrill och stuvad krabba.

PRODUCENTER I Bohuslän

Hoffrekullen

Hoffrekullen

Hoffrekullens handelsträdgård ligger i Romelanda, strax utanför Kungälv. Här odlas ett brett sortiment av tomater i olika färger, former och smaker samt en del andra grönsaker.

Nordisk Råvara

Nordisk Råvara

Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.

Gröna gårdar

Gröna gårdar

Gröna gårdar består av ett 30-tal uppfödare i Västsverige. Gemensamt för alla gårdar är att de utöver KRAV:s regler äen följer Gröna gårdars egna kriterier för uppfödning. Ett av dem är att djuren ska få artrik föda, det vill säga gräs och örter.

Blåskal

Blåskal

Blåskal förädlar blåmusslan och lyfter fram dess goda smak och naturligt smakförstärkande effekter. De tar tillvara på de musslor som sorterats ut på grund av krosskador och ångkokar dem och tar tillvara på den umamirika buljongen.