Dalarna

Andel av Sveriges yta: 6,5%
Folkmängd: 280 000 (9,56 invånare/km²)
Medeltemperatur januari: -9°
Medeltemperatur juli: 13°
Årsnederbörd: 600-1000 mm

Dalarna är det sydligaste av våra fjällandskap. Präglat av en natur som skiftar från slättland till svepande fjällvidder, genomskuret av den fiskrika Dalälven. Här finns en orörd vildmark som innehåller ett enormt skafferi av vilda råvaror. Dalarna präglades länge av småskaligt jordbruk där spannmål och rovor var basföda jämte köttproduktion och mejeriprodukter. I Dalarna skapades också två av Sveriges mest kända korvar – falukorven och gustafskorv.

PRODUCENTER I Dalarna

Sunnanheds Fjällkor

Sunnanheds Fjällkor

Sunnanheds fjällkor ligger i Ore socken, norr om Rättvik och drivs av Sven och Ann-Christine Blomberg. Deras filosofi är att med friska, betande djur skapa ett levande landskap. Resultatet blir smakrikt kött med fantastisk fettsammansättning som blivit kockarnas favorit.

Nordisk Råvara

Nordisk Råvara

Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.

LissEllas senap

LissEllas senap

LissEllas tillverkar senap utan kompromisser, utan tillsatser. Av rena råvaror vilka är närodlade och ekologiska.

Älvdalslax

Älvdalslax

Oðerwilldera Älvdalsrom har en kvalitet som är resultatet av ett noggrant manuellt hantverk och ett unikt ursprung. Österdalälvens strömmande, friska och syrerika vatten som kommer från Dalarnas rena fjäll- och högland. En ren naturprodukt som bara saltats och varsamt lagts på burk för att kunna upplevas så