Smakriket
Hälsingland

Janssons Bröd

Hälsingland

Ett hälsingebageri med anor som drivs av 4:e generationens bagare.

Besök hemsidan

Produkter

På Janssons bageri bakar man surdegsbröd, bullar, kakor och knäckebröd. Allt ifrån grunden och helst på lokala råvaror.

Bakgrund

Gustav Jansson startade Janssons Bröd 1946. Bageriet var då ett leveransbageri som bakade allt bröd i vedeldad ugn och levererade i hela Ljusdals kommun. Femton anställde gjorde detta möjligt, däribland bagare, packerskor, springpojkar och utkörare. Sedan 2011 drivs bageriet av Gustavs barnbarn, Lina Lundmark, 4:e generationens bagare, då även Gustavs far var bagare.

Mylla

Gävleborg är gränslandet mellan storstad och vildmark. Mellan bergen, havet och vattnet. Detta ger ett speciellt klimat och i Hälsingland har det alltid odlats mycket spannmål. En lokal kvarn maler vetet och svedjerågen som Janssons bakar sitt delikatessknäckebröd på.

Verksamhet

Janssons Bröd har en bageributik i Ljusdal och en filial i Järvsö. Brödet säljs över disk i butikerna och till utvalda hotell, restauranger och delikatessbutiker från Stockholm i söder till Umeå i norr.

Producent

Lina Lundmark är VD och bagerichef. Hon är kvinnan bakom delikatessknäcket och har tagit fram alltifrån recept, utseende och förpackning. Den dagliga driften av knäckebrödtillverkningen sköts av Shahira Alismail som är kvalitetsansvarig och se till att vajre påse uppfyller bageriets höga krav. Det är hantverk på riktigt!

Adress

Hybovägen 7
827 35 Ljusdal
Karta

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng