Gustav Jansson startade Janssons Bröd 1946. Bageriet låg då i Ava, Delsbo, men flyttade sedan till Kyrkogatan i Ljusdal och där låg bageriet i nästan 30 år. I samma hus som bageriet låg i bodde Gustav med sin familj, frun Göta och sonen Curt.

Bageriet var ett leveransbageri som bakade allt bröd i vedeldad ugn. Det var ca 15 anställda, däribland bagare, packerskor, springpojkar och utkörare. Det fanns också en brödbutik i huset med butikspersonal. 

”Janssons Bröd” blev ett etablerat begrepp och stod för gott och välbakat bröd. Personligt bemötande har också varit ett ledord genom alla år.  Harald Karlsen tog över efter Gustav. Han hade arbetat på bageriet sedan 1965. Då var han 19 år.

Bageriet flyttade på 80-talet till Hybovägen och sedan 2011 drivs bageriet av Gustavs barnbarn, Lina Lundmark, 4:e generationens bagare då även Gustavs far var bagare.  

VD & bagerichef Lina Lundmark
VD och Bagerichef Lina Lundmark

Lokalt hantverk ger smaken av en plats

Mjölet som används i knäcket kommer från Teve Kvarn i Järvsö, 18 minuter från bageriet. Draven i Pilsnerknäcket kommer från Stormare Bryggeri, 30 minuter från bageriet.  Mjölken i Gustavsknäcket kommer från Dellenmejeriet, 20 minuter från bageriet

De lokala ingredienserna tillsammans med Linas hantverk ger knäckebrödet smaken av Hälsingland.

Läs mer om Janssons Bröd här