När vi kommer till Ängsholmens Gårdsmejeri har produktionen redan varit igång sen sex på morgonen, eftersom bufflarna mjölkas klockan fyra. Linda och Jonas visar oss runt på gården och vi går ut till hagen där vattenbufflarna betar. Här i det uppländska landskapet finns det även bra våtmarker och som passar vattenbuffelns sätt att leva, men som inte passar kor. Tillbaka till gården får vi kaffe med färsk buffelmjölk som smakar helt fantastiskt.

Vi får sen följa med in produktionen där Linda visar stolt upp sina nya maskiner som hon köpt från Italien, endast det bästa. Hon är utbildad Livsmedelsagronom som gör att hon inte bara har full koll på produktionen utan även alla andra bestämmelser. Vi äter lunch i solen utanför mejeriet och äter så klart färsk buffelmozzarella tillsammans med deras egna färskost, eldost och provola. Vi njuter!

Linda och hennes man Jonas har tillverkat buffelmozzarella sen 2012 och tillverkar enligt italiensk tradition bland annat genom användning av egna bakteriekulturer och salta vasslebad, som ger den där extra smaken till mozzarellan.

Snart kommer du kunna läsa mer om Ängsholmens Gårdsmejeri under Smakriket Uppland.