Änggårde tryffel
Änggårde är en plats med gårdar och rester av bebyggelse från järn och bronsålder. Här har människor vårdat och skördat mark, skog och ängen i århundraden. Ett gotländsk naturområde där det visat sig att tryffeln trivs.
Till Gotlandsäggs packeri kommer ägg från lokala producenter utspridda över hela ön. Djuromsorg är viktigt för Gotlandsägg som är en av landets främsta producenter av ekologiska ägg och ägg från frigående utehöns.
Ägg ekologiska KRAV
Ägg från frigående höns ute
Ägg från frigående höns inomhus
Ägg med gulare gula från frigående höns inomhus
Bruna ägg från frigående höns inomhus
Extra stora ägg från frigående höns inomhus
1992 började Magnus Bolin med äggproduktion i Stenkyrka på Gotland. Gotlandsägg var en av de första anläggningarna i Sverige som godkändes enligt ”Astrid Lindgren-lagen” (lagen om förbud mot burar för värphöns).
1997 lanserade Gotlandsägg KRAV-märkta ägg och var då en av de första på marknaden.
Eko- och utehönsen har möjlighet att gå ute, varje dag året om.
De kan sprätta fritt, sandbada och picka i sig allt som finns i naturen på de kalkrika markerna på Gotland. De frigående hönsen går inne och sprätter och får foder, oftast från egen gård, som är baserat på växter från samma kalkrika mark.
I Stenkyrka finns äggpackeriet dit ägg från närliggande gårdar kommer. Äggen genomgår en kvalitetskontroll, vägs och sorteras utifrån olika viktklasser.
Gotlandsägg drivs av Magnus Bolin. Knutet till företaget finns flera duktiga äggproducenter som driver gårdar med hönsproduktion och växtodling:
Gudings Gård AB, Hemse
Johan Bolin, Eskelhem
Nilob AB, Stenkyrka
Familjen Pär Andersson, Gute Bäl
Familjen Putte Ekstrand, Follingbo
Familjen Göran Winarve, Rone
Binge Gård Alva, Hemse
ToVi ekoägg, Romakloster
Stenkyrka stenstugu 155
624 42 Tingstäde
Karta
Änggårde är en plats med gårdar och rester av bebyggelse från järn och bronsålder. Här har människor vårdat och skördat mark, skog och ängen i århundraden. Ett gotländsk naturområde där det visat sig att tryffeln trivs.
Tryffel of Sweden är ett gotländskt företag som erbjuder Dig att uppleva den läckra gotlandstryffeln i form av både förädlade tryffelprodukter och färsk eller djupfryst tryffel. Enbart fullmogen gotländsk svart tryffel används som smaksättare av i övrigt så rena och lokalproducerade råvaror som möjligt.
På Stora Tollby Gård odlas en mängd olika grönsaker men man förknippas kanske främst med potatis. I sortimentet finns 23 olika sorter, och potatisen har serverats på såväl kungliga bröllop som på Nobelmiddagen.
Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information
Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.