Smakriket
Uppland

Löfsta Herrgårdsmejeri

Uppland

Allt sedan mejerihantverket återupptogs på Löfsta Herrgård 2005 har ambitionen varit att ysta och lagra ko- och getostar i världsklass. Genom det unika naturbete av örter som djuren äter, särskiljer de sig i karaktär från all annan ost både i Sverige och internationellt.

Produkter

Från Löfsta Herrgårdsmejeri säljer Smakriket ko- och getost i världsklass efter säsong. Löfstalund
Löfsta Blå
Port Löfsta
Löfsta Karl Oscar
Löfsta Kvarnhagen
Löfsta Desiré
Löfsta Stekaren
Rånäs Brännvinsost

Bakgrund

Allt sedan mejerihantverket återupptogs på Löfsta Herrgård 2005 har ambitionen varit att ysta och lagra ko- och getostar i världsklass. Genom det unika naturbete av örter som djuren äter, särskiljer de sig i karaktär från all annan ost både i Sverige och internationellt.

Mylla

På Löfsta finns ängar som har utgjorts av beteshagar sedan 1400-talet. Markerna tillförs inga kemikalier utan gödslas naturligt av betande djur för att bevara den biologiska mångfald som hagarna utgör. Här frodas arter som darrgräs, backnejlika, brudbröd, prästkrage, gullviva, nattviol och kattfot liksom kummin, kärringtand, förgätmigej och ängsviol.

Verksamhet

Löfsta Säteri levererar förstklassiga ostar till Grönsakshallen Sorunda men även killing och kalvkött till Fällmans under säsong. Mest känd är den hårda getosten Löfstalund som tilldelats guldmedalj i både World Cheese Awards som i International Cheese Awards.

Mejerist

Marie Backrud Ivgren har en bakgrund som rymdforskare men driver sedan 2005 mejeriet på familjens säteri i Uppland.

Adress

Löfsta Säteri
18695 Vallentuna
Karta

PRODUCENTER I Uppland

Nyborgs Gård

Nyborgs Gård

På Nyborgs gård har de arbetat med raps i över 30 år är idag med i Svensk Sigill. De testar konstant nya rapsorter och har provat det mesta, både vårraps och höstraps. Vårrapsen har sällan visat några fördelar på mälarjordar vilket gjort att de fokuserat

Säby Gård

Säby Gård

Från Säby Gård på Ingarö, i Stockholms skärgård, kommer en kallpressad rapsolja gjord på egenodlad raps. Gården drivs av paret Mikael och Åsa och rapsen som används växer på böljande, gula fält runt om på Ingarö och Värmdölandet.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng