Produkter
Kallpressad, nypressad vårrapsolja - osedimenterad och ofiltrerad
Kallpressad vårrapsolja
Kallpressad höstrapsolja
Bakgrund
Mikael är tredje generationens bonde på gården, som har arrenderats sedan 1952 av familjen Windahl. Det var farfar Holger som började arrendera och sedan tog pappa Lennart över och från och med 2002 arrenderar Mikael och Åsa gården.
Under hösten 2012 startade paret en ny verksamhet på gården, rapspresseriet. Familjen har under alla år odlat raps som sålts vidare, men Åsa som är intresserad av mathantverk lockades av att skapa något som ger möjligheten vara med i hela processen från sådd till färdig produkt.
Mylla
Säby Gårds rapsoljor smakar olika från år till år och det beror på väder och vind, jordmån på åkern där rapsen växer och vilken frösort som används. Rapsfälten som tillhör gården har olika jordmåner, allt ifrån lera till sand, och många åkrar ligger där det förr var havsbotten vilket visat sig vara goda förhållanden för vår raps.
Verksamhet
Rapsen är en del i det jordbruk som bedrivs på gården, utöver den odlas även spannmål och potatis på ca 320 ha. Rapsfröna kallpressas skonsamt på gårdens rapspresseri utan tillsatser, vilket ger en naturlig gyllengul olja med en mild blommig och nötig smak.
Under sommaren har Åsa Och Mikael även gårdsbutiken och loppisen KuriÅsa öppen på gamla höskullen samt en "jourbutik" med självbetjäning.
Producenter
Åsa Levén – ansvarar för produktionen av rapsolja samt försäljning
Mikael Windahl - ansvarar för jordbruket
Adress
Lilla Barnviksvägen 1
134 65 Ingarö
Karta