Produkter
Chark som t.ex Stallarholmsskinka och porcetta på vildsvin.
Bresaola på nöt.
Salami, coppa och guaciale på linderödssvin.
Bakgrund
Lars Dahlén har tidigare jobbat som kock på flera välkända stockholmskrogar. När han flyttade från storstan öppnade han Köttbutiken Millert & Dahlén tillsammans med Fredrik Millert där fokus ligger på kött från lokala producenter samt egentillverkad chark.
Mylla
Bland bok- och ekskogarna vid Herrestad Säteri, ca. 1 mil från Stallarholmen lever viltet som används vid charktillverkningen. Här finns också linderödssvin som får gå ute året om samt får som betar i hagarna runt säteriet.
Verksamhet
Millert & Dahlén bygger sin verksamhet på sörmländsk köttråvara som de styckar och säljer över disk i butiken samt egenproducerad chark, allt i från lufttorkade skinkor till olika färskkorvar.
Producent
Lars Dahlén är ansvarig för charktillverkningen.
Adress
Brogatan 21
645 61 Stallarholmen
Karta