Under den första veckan av årets löjromsfiske fick vi möjlighet att följa Junköfiskarnas intensiva arbete med att tråla siklöja och ur den utvinna den unika delikatessen Kalix löjrom. Här kan du se resultatet:
Läs mer om Junköfiskarna här
Under den första veckan av årets löjromsfiske fick vi möjlighet att följa Junköfiskarnas intensiva arbete med att tråla siklöja och ur den utvinna den unika delikatessen Kalix löjrom. Här kan du se resultatet:
Läs mer om Junköfiskarna här
Den svarta tryffeln, Tuber Uncinatum, växer vilt på Gotland och är av samma art som den av fransmännen kallade Bourgognetryffeln. Här bidrar den kalkrika gotländska myllan till en unik doft och smak. Huvudsäsongen löper från mitten av oktober till mitten av december, därav smeknamnet Hösttryffel.…
Wrångebäcksosten från Almnäs Bruk får statusen skyddad ursprungsbeteckning (SUB) från EU och blir därmed Sveriges femte produkt med statusen. Efter mycket och långsiktigt arbete föräras nu Wrångebäcksost från Almnäs Bruk, med statusen SUB, skyddad ursprungsbeteckning. Arbetet är en del av den svenska livsmedelsstrategin vars syfte…
En riktigt god tomat är ingen slump. Den har odlats med omsorg, pollinerats av humlor, mognat i sol och plockats för hand. På Karintorps tomater lämnar man inget åt slumpen. Familjen Groenewegen, som driver Karintorps Tomater har odlat grönsaker i flera generationer. För dem är…
Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information
Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.