Vid den 33:e upplagan av World Cheese Awards slutade Almnäs Tegel som en av de 16 bästa ostarna i ett starkt startfält med över 4 000 bidrag!

World Cheese Awards anordnas av The Guild of Fine Food och är den mest erkända internationella osttävlingen. Mästerskapen har samlat yrkesmän som arbetar dedikerat med ost i årtionden och i år tävlade fler än 4000 ostar från mer än 40 länder från fem kontinenter.

Det är inte första gången som Almnäs Tegel deltar och inte heller första gången den får en så fin utmärkelse. År 2018 kom den på fjärde plats när tävlingen hölls i Bergen och nu var det alltså dags igen i spanska Oviedo där man plockade hem ett Superguld* med hela 89 poäng.

När vi vet vilka fantastiska ostar som finns bland dessa 4000 som kommer in känner vi tacksamhet mot alla som har hjälpt oss att nå så långt, hälsar Thomas Berglund på Almnäs Bruk dagen efter segern.

Världens bästa ost 2021 blev en mjuk spansk getost vid namn Olavidia från det lilla familjeföretaget Quesos y Besos (Ostar och Kyssar).


* Utmärkelsen Superguld (Super Gold) tilldelas de ostar som slutar i topp 16.

Bild: Almnäs Bruk