Högtorp Gård jobbar med smaken av det orörda genom att plocka vilda råvaror från skog och mark och förädla till oljor, sirap och inläggningar. Här berättar Lena och Ola hur de jobbar med olika smaker, hur de sköter sin mark för att säkerställa att de kan fortsätta plocka de volymer de behöver även i framtiden samt ger några tips på hur du bäst använder Spruce granskottsolja.
Fler smakrika nyheter
Ett hälsingebageri med anor
Gustav Jansson startade Janssons Bröd 1946. Bageriet låg då i Ava, Delsbo, men flyttade sedan till Kyrkogatan i Ljusdal och där låg bageriet i nästan 30 år. I samma hus som bageriet låg i bodde Gustav med sin familj, frun Göta och sonen Curt. Bageriet…
Smakupplevelse som inleds med ett leende på läpparna
I Ales djupa skogar ystas prisbelönt ost av lokal ekologisk mjölk. Sommarhagens gårdsmejeri ligger bara tre mil utanför Göteborgs stadspuls, men det traditionella hantverket gör att det känns som hundra år bort. På Sommarhagens började arbetet med en kärlek till getter och ostarna ystades till…
Nya nordiska drycker från Västerbotten till Smakriket
Smakriket utökar dryckesutbudet med New Nordic Beverage från Norsjö. New Nordic Beverage är ett litet företag som producerar alkoholfria kvalitetsdrycker av blåbär och lingon genom att kombinera svensk dryckestradition och ett professionellt modernt vinmakarhantverk. Dryckerna är tänka att paras med mat och ska kunna ersätta…