Smakriket
Jämtland

Hillsand Getgård

Jämtland

Hillsands Getgård är belägen i byn Hillsand, 5 mil nordväst om Strömsund i Norra Jämtland. Byn ligger naturskönt vid sjön Ströms Vattudal, mitt i Beppe Wolgers ”Dunderklump-land”.

Hillsand Getgård

Produkt

Hillsands Blå – en smakrik blåmögelost av opastöriserad komjölk, flerfaldigt belönad med medaljer under SM i Mathantverk.

Bakgrund

Gården har funnits i familjens ägo sedan mitten av 1800-talet och man har alltid tagit tillvara vad gården gett och tillverkat ost. Jan & Ulrika tog över den 2002 och byggde nytt mejeri 2005 för att tillverka ost till försäljning. En brand satte stopp för det 2005, men 2006 byggdes det upp igen och verksamheten fortsatte. Har varit med i Smakriket sedan 2008.

Mylla

Djuren som mjölken kommer från går på ängs- och skogsbete kring Ströms Vattudal. Vissa ostar lagras i jordkällaren som byggdes runt 1860 och använts till att förvara gårdens matvaror sedan dess.

Verksamhet

Ostarna säljs på marknader, i gårdsbutiken och genom Smakriket till Grönsakshallen Sorunda.

Producenter

Företaget och gården ägs av Jan Hammar och hans familj.

Adress

Hillsand 551
833 94 Strömsund
Karta

PRODUCENTER I Jämtland

Ribes Nigrum Vingård

Ribes Nigrum Vingård

Nigrum är en vinliknande, alkoholfri måltidsdryck som tillverkas på Ribes Nigrum Vingård av svarta vinbär från Berganders Bär.

Berganders Bär

Berganders Bär

Intill Indalsälven odlar familjen Bergander svarta vinbär som förädlas till saft och gelé. Odlingen är en av få som finns i Sverige och förhållanden är mycket goda tack vare Jämtlands långa, ljusa sommarnätter.

Hedmans Delikatesser

Hedmans Delikatesser

Hedmans Delikatesser i Strömsun tillverkar kött-, fläsk- och viltprodukter sedan 1900 då Hugo Hedman startade företaget.

Örtagård Öst

Örtagård Öst

Örtagård Öst tillverkar nektar, saft, ostconfiture, torkade bär och andra produkter på egenodlad frukt och vilda bär.

Oviken Ost

Oviken Ost

Oviken Ost är ett gårdsmejeri som gör ost och andra mejeriprodukter av får, och komjölk. Fårmjölken kommer från gårdens egna mjölkfår medan komjölken köps in från en närbelägd gård. De flesta av ostarna görs på opastöriserad mjölk då mjölkråvaran är av högsta kvalitet. Gården heter Åkern och

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng