Smakriket
Dalarna

Liura

Dalarna

Liura, en svensk ärtsoja, är Fredrik Hedlunds första produkt av svenska smaksättare. Det är en smaksättare som förenar svensk premiumråvara med beredningsteknik från hela världen, där resultatet är en unik hantverksmässig soja med spännande smak och arom.

www.liura.se

Produkt

Liura- svensk ärtsoja

Bakgrund

Liuras historia började 2015, i jakten på en svensk soja att sätta in i Fredriks tänkta rätt på menyn med Älvdalslax, en Dalasashimi, men inget kom upp.
Inget som var på rätt nivå i kvalitet och genuin känsla. Och 2016 började han därför laborera och söka kunskap om hur soja blir till, resultatet av försöken kom ut som en egen produkt i maj-2017.

Mylla

Platsen är sedan ett år Gudmundsätra gård, norr om Sälen, vid den kalla klara Västerdalälven.

Verksamhet

Verksamheten bygger på Fredrik hittills enda lanserade produkt och de som han har på gång i försök, svenska nyskapande smaksättare.
Fredrik jobbar även med catering och andra evenemang, samt på konsultbas för restauranger och livsmedelsproducenter.

Producent

Fredrik Hedlund, kock som hamnat och bosatt sig i Sälen med anledning av jobb, med en historik som landslagskock och olympisk mästare i matlagning och med ett cv som innefattar arbete med eller för ett antal av Sveriges mest erkända krögare och kockar.

Adress

Gudmundsätra 11
78067 Sälen
Karta

PRODUCENTER I Dalarna

Murboannas

Murboannas

Murboannas Gårdsmejeri, Cafe & Butik ligger några kilometer utanför centrala Borlänge i  den lilla mysiga byn Murbo i Dalarna. Här tillverkas allt från vitmögelost och kittost till cheddar och parmesan av den prisbelönta mejeristen Francis Bigot. Lokalproducerat är ett ledord för allt som tillverkas och

Solsyran

Solsyran

En småskalig ekologisk köksväxtodling med fokus på färska och mjölksyrejästa grönsaker, havtorn och biologisk mångfald.

Wålstedts Lantbruk

Wålstedts Lantbruk

Wålstedts Lantbruk odlar ekologiska grönsaker i Dala-Floda och har ett brett sortiment av frilandsgrönsaker med försäljning av både färska och inlagrade produkter.

Sunnanheds Fjällkor

Sunnanheds Fjällkor

Sunnanheds fjällkor ligger i Ore socken, norr om Rättvik och drivs av Sven och Ann-Christine Blomberg. Deras filosofi är att med friska, betande djur skapa ett levande landskap. Resultatet blir smakrikt kött med fantastisk fettsammansättning som blivit kockarnas favorit.

Nordisk Råvara

Nordisk Råvara

Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.

LissEllas senap

LissEllas senap

LissEllas tillverkar senap utan kompromisser, utan tillsatser. Av rena råvaror vilka är närodlade och ekologiska.

Älvdalslax

Älvdalslax

Oðerwilldera Älvdalsrom har en kvalitet som är resultatet av ett noggrant manuellt hantverk och ett unikt ursprung. Österdalälvens strömmande, friska och syrerika vatten som kommer från Dalarnas rena fjäll- och högland. En ren naturprodukt som bara saltats och varsamt lagts på burk för att kunna upplevas så