Produkter
En mängd olika grönsaker bland annat olika sorters rotfrukter, kål, potatis, lök, sallater, pumpor, ätbara blommor, squash.
Bakgrund
Gården firar sitt 100-års jubileum sommaren 2018. Från början producerades ull och kött från får samt mjölk och kött från kor. När Trygve och Meta tog över i slutet av 70-talet började de odla ekologiska grönsaker och har varit medlemmar av KRAV sedan föreningen startades 1985. Med tiden växlar de fokus och huvudsysslan blir grönsaksodling, medan mjölkproduktionen upphör. Kvar på gården finns dock ett 30-tal tackor för lammproduktion och landskapsvård samt höns, grisar, hästar.
Mylla
Hagens åkrar vid Västerdalälvens strand i Dala-Floda. Jordarna här är lätta och fina och grönsakerna får växa i sin egen takt och hinner ta upp all den näring och de solstrålar som behövs för att ge en god smak och fin kvalité.
Verksamhet
Idag odlas 12-16 hektar grönsaker, 8-10 hektar potatis, 15-20 hektar vete och ca. 20 hektar vall.
På gården finns även en gårdsbutik med öppet året runt samt en restaurang som håller öppet enligt överenskommelse. Under sommaren serveras ”bondfrukost” i restaurangen med gröt och bröd bakat i gårdens ugnar. Möjlighet för studiebesök på gården finns.
Producenter
På gården bor två familjer, Trygve och Meta som tog över efter Trygves far och mor, samt Per och Signe med barnen Tor och Freja.
Trygve och Per driver jordbruket och Meta driver gårdsbutik och restaurang.
Adress
Hagen 13
785 44 Dala-Floda
Karta