Hansjö Mejeri
Ett litet familjeägt mejeri i Hansjö, 5 km norr om Orsa i Dalarna.
LissEllas tillverkar senap utan kompromisser, utan tillsatser. Av rena råvaror vilka är närodlade och ekologiska.
Senap på ekologiskt, lokalt odlat frö där flera varianter är smaksatta med områdets örter och bär. De mest framgångsrika är Söt och Stark, Julsenap och S-Special.
1995 började LissEllas tillverka senap efter egna recept, som då främst såldes på julmarknader. Råvarornas ursprung och kvalitet är grundstommen för en produkts smak. Det visade sig att i stort sett allt senapsfrö importeras till Sverige. Dessutom var det svårt att hitta senapsfrö med riktigt bra smak och ekologiskt frö var ytterst sällsynt. Tanken om ett lokalt odlat ekologiskt frö tog då form. I dag har LissEllas ekologiskt närodlat senapsfrö från de nordligaste senapsodlingarna i Sverige som ger en stark och fruktig smak.
LissEllas köper in senapsfrö från olika gårdar i närområdet vilka odlar ekologiskt.
Företaget tillverkar ett 20-tal olika senapssorter samt relaterade produkter likt senapsdressing.
Liselott Dahlin och Olle Bengtsson
Guldleden 1
77698 Garpenberg
Karta
Ett litet familjeägt mejeri i Hansjö, 5 km norr om Orsa i Dalarna.
Murboannas Gårdsmejeri, Cafe & Butik ligger några kilometer utanför centrala Borlänge i den lilla mysiga byn Murbo i Dalarna. Här tillverkas allt från vitmögelost och kittost till cheddar och parmesan av den prisbelönta mejeristen Francis Bigot. Lokalproducerat är ett ledord för allt som tillverkas och
Liura, en svensk ärtsoja, är Fredrik Hedlunds första produkt av svenska smaksättare. Det är en smaksättare som förenar svensk premiumråvara med beredningsteknik från hela världen, där resultatet är en unik hantverksmässig soja med spännande smak och arom.
En småskalig ekologisk köksväxtodling med fokus på färska och mjölksyrejästa grönsaker, havtorn och biologisk mångfald.
Wålstedts Lantbruk odlar ekologiska grönsaker i Dala-Floda och har ett brett sortiment av frilandsgrönsaker med försäljning av både färska och inlagrade produkter.
Sunnanheds fjällkor ligger i Ore socken, norr om Rättvik och drivs av Sven och Ann-Christine Blomberg. Deras filosofi är att med friska, betande djur skapa ett levande landskap. Resultatet blir smakrikt kött med fantastisk fettsammansättning som blivit kockarnas favorit.
Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.
Oðerwilldera Älvdalsrom har en kvalitet som är resultatet av ett noggrant manuellt hantverk och ett unikt ursprung. Österdalälvens strömmande, friska och syrerika vatten som kommer från Dalarnas rena fjäll- och högland. En ren naturprodukt som bara saltats och varsamt lagts på burk för att kunna upplevas så
Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information
Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.