Produkt
Liura- svensk ärtsoja
Bakgrund
Liuras historia började 2015, i jakten på en svensk soja att sätta in i Fredriks tänkta rätt på menyn med Älvdalslax, en Dalasashimi, men inget kom upp.
Inget som var på rätt nivå i kvalitet och genuin känsla. Och 2016 började han därför laborera och söka kunskap om hur soja blir till, resultatet av försöken kom ut som en egen produkt i maj-2017.
Mylla
Platsen är sedan ett år Gudmundsätra gård, norr om Sälen, vid den kalla klara Västerdalälven.
Verksamhet
Verksamheten bygger på Fredrik hittills enda lanserade produkt och de som han har på gång i försök, svenska nyskapande smaksättare.
Fredrik jobbar även med catering och andra evenemang, samt på konsultbas för restauranger och livsmedelsproducenter.
Producent
Fredrik Hedlund, kock som hamnat och bosatt sig i Sälen med anledning av jobb, med en historik som landslagskock och olympisk mästare i matlagning och med ett cv som innefattar arbete med eller för ett antal av Sveriges mest erkända krögare och kockar.
Adress
Gudmundsätra 11
78067 Sälen
Karta