Smakriket
Skåne

Honey Hunter’s

Skåne

Honey Hunter’s Elixir vann pris som ”Bästa skånska dryck 2018” på skånska dryckesmässan, bara dagar efter lanseringen. Bryggeriet blev sedan utnämnt till Skånes bästa dryckesproducent 2019. Honungsdryckerna har smakats och lovordats av Sveriges sommelier- och kockelit och avnjuts idag på exklusiva restauranger och cocktailbarer som lågalkoholhaltiga alternativ till vin och Champagne.

Honey Hunter's hemsida

Produkter

Fram tills idag har Alejandra och Tobias också hunnit återskapa en ”levande honung” i sina funktionella livsmedel, en sårsalva för djur och en probiotika för honungsbin samt de senaste innovationerna; Gudarnas dryck "Elixir" och Granolan ”Binas skatter”. Honey Hunter’s Elixir är världsunika honungsdrycker med fräsch och lyxig smak. Ett resultat av de hundratals aromer och smakämnen som den komplexa fermenteringsprocessen frambringar. Dryckerna är frukten av ett högteknologiskt hantverk med fermentering direkt i flaskan, helt utan tillsatser.

Bakgrund

Honey Hunter’s bryggeri och DoktorHonung ingår i biotechföretaget ConCellae AB som grundades 2007 av entreprenörerna Alejandra Vásquez och Tobias Olofsson. Företaget startades efter deras forskarupptäckt vid Lunds universitet, vilken avslöjade hemligheten bakom honungs förankring som folkmedicin världen över. Honungsbinas 13 olika samarbetande mjölksyrabakterier var svaret och de finns i alla Honey Hunter's produkter.

Mylla

Elixir ger dig skånsk unicitet med det bästa av både 100 års erfarenhet av honung och bin och världsunik spetsforskning. Denna terroir levereras genom en blandning av binas produkter från skog och slätt i den skånska myllan förädlade mha mjölksyrabakterier från vårt ursprungliga nordiska honungsbi 'Apis mellifera mellifera'. Ett inhemskt honungsbi som är anpassat till Sveriges klimat och flora.

Verksamhet

Verksamheten syftar till att återskapa funktionella livsmedel och produkter för att främja människors, honungsbins och djurs hälsa. Fokuset finns i forskning med naturen som guide, och med en fot i verkligheten genom företaget där alla innovationer finns idag.

Producent

Alejandra och Tobias har doktorsexamen i livsmedelsteknologi och har grundat ConCellae AB med Honey Hunter’s bryggeri och DoktorHonung, baserat på deras forskning vid Lunds universitet. Alejandra har en mycket bred kunskap och ”know-how” inom användning av mjölksyrabakterier i form av probiotika och som alternativ till antibiotika. Tobias har en mycket bred kunskap inom produktutveckling, mikrobiologi och honungsbin. De brinner för både honungsbinas och de vilda binas välmående och för att kunna sänka antibiotikaanvändningen genom funktionella livsmedel och drycker.

Adress

Bårslövsvägen 3
253 73 Gantofta
Karta

PRODUCENTER I Skåne

Österlensaffran

Österlensaffran

Österlensaffran är en pionjär inom AgTech och ekologisk saffranproduktion i södra Sverige där man revolutionerar branschen med autonoma robotar och hållbara jordbruksmetoder. Noggrann metodik och höga kvalitetsstandarder gör att man kan erbjuda enastående saffran som uppskattas av välrenommerade kockar och kulinariska entusiaster världen över.

Stora Juleboda Gård

Stora Juleboda Gård

Hos familjen Callenbring odlas många produkter med stor kärlek och omsorg om miljön, jorden och den biologiska mångfalden. Djurhållningen på gården sker med samma stora kärlek, omsorg och respekt för djuren, vilket ger högkvalitativt kött och exklusiva ägg. Biologisk mångfald, djurvälfärd och goda smaker ligger

Mossagården

Mossagården

På Mossagården finns en av Sveriges största ekologiska hampaodlingar. Gården och odlingarna ligger naturskönt inbäddade bland pampiga evighetsekar, lummiga beteshagar, vackra våtmarker och frodande grönsaksfält och här har det odlats ekologiskt sedan 1985.

VEGOSTAN

VEGOSTAN

VEGOSTAN är ett jordbruk på mikroformat som producerar ekologiska grönsaker i stor variation i Malmö.

Green Fries

Green Fries

Green Fries tillverkar svenska KRAV-märkta pommes frites av ekologisk potatis och rapsolja. 

Matmakarna

Matmakarna

Roger som driver Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krumelurer. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Åren i Afrika lärde Roger sig att allt handlar om råvarans klass. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man

BackRoads Farm

BackRoads Farm

På BackRoads Farm utanför Vitaby på Österlen odlar man ekologiska äpplen som blir till prisbelönt Bad Apples äppelmust.

Lupinta

Lupinta

Lupinta är ett Malmöbaserat startup som tillverkar växtbaserade produkter av KRAV-odlade skånska lupinbönor. Deras mål är att minska importen av sojaprodukter från länder utanför EU och istället öka användningen av lokalt odlade lupinprodukter, för en mer hållbar värld.

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

På Vilhelmsdal tillverkar vi ostar som vi själva älskar. Komjölken får vi levererad från Nöbbelövs KRAV-gård som har en mix av olika kossor som ger oss den fett- och proteinhalt som krävs för att tillverka de bästa ko-ostarna. På gården finns också ett gäng frigående

Soldattorpets Mejeri

Soldattorpets Mejeri

På Soldattorpets mejeri bedrivs lokal, småskalig ostproduktion där själ och hjärta möts med ett unikt hantverk.

Öspab fruktodling

Öspab fruktodling

Öspab, Östra Sönnarslövs Plantskola, är ett företag där en tradition att odla äpplen möter ett modernt utvecklingstänkande med tonvikt på odling och vidareförädling av äpplen. På så sätt växer nya metoder och produkter fram, allt med våra egenodlade äpplen som bas.  

Nordisk Råvara

Nordisk Råvara

Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.

Bjärhus

Bjärhus

Produkterna från Bjärhus står för hänsyn till miljö, människor och djur i kombination med tradition och hantverk. Det kan inte stressas fram utan tar tid. Omsorg och hantverk kostar lite mer men smakar mycket bättre.

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan är ett litet familjeföretag på Norrby Säteri, norr om Stockholm. Företaget sysslar framförallt med biodling och förädling av honung och andra produkter från bikupan samt uppfödning och förädling av japanska vaktlar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng