
VEGOSTAN
VEGOSTAN är ett jordbruk på mikroformat som producerar ekologiska grönsaker i stor variation i Malmö.
Öspab, Östra Sönnarslövs Plantskola, är ett företag där en tradition att odla äpplen möter ett modernt utvecklingstänkande med tonvikt på odling och vidareförädling av äpplen. På så sätt växer nya metoder och produkter fram, allt med våra egenodlade äpplen som bas.
Äppelmust i olika förpackningsstorlekar samt äpple/päronmust.
Äpplen har under 100-tals år odlats i trakterna kring Östra Sönnarslöv. Sedan företaget grundades 1958 av äppelodlaren Gösta Andersson har odlingen hela tiden vuxit och omfattar idag mer än 260 000 träd av olika sorter på 82 hektar. På senare år har inriktningen förutom på själva äppelodlingen även varit en vidareförädling av äpplena till framförallt drycker.
Öspabs äppelodling ligger på en kalkklippa intill Linderödsåsens sluttningar vid Maltesholms slott. Platsen bidrar till att ge äpplena den fina färgen och den goda aromen. Det svala nordiska klimatet lämpar sig generellt väl för äppelodling. Temperaturen gör att frukten mognar långsamt och därigenom hinner smakerna utvecklas fullt ut. Tunnare skal och en bättre balans mellan syrlighet och sötma är kännetecken på svensk frukt.
Öspabs äppelmust framställs genom gammeldags kallpressning och innehåller inga tillsatser, bara 100% äpple. Den är garanterat fri från citronsyra, konstgjorda sötningsmedel, konserveringsmedel, färg- eller aromämnen.
Förutom äppelodling och förädling av äppelprodukter driver Öspab även fyra gardencenter i Skåne och Blekinge.
Öspab är ett familjeföretag där nu tredje generationen arbetar vidare i företagets anda, tradition och nytänkande i förening.
Klockarstigen 2
298 96 Östra Sönnarslöv
Karta
VEGOSTAN är ett jordbruk på mikroformat som producerar ekologiska grönsaker i stor variation i Malmö.
Green Fries tillverkar svenska KRAV-märkta pommes frites av ekologisk potatis och rapsolja.
Roger som driver Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krumelurer. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Åren i Afrika lärde Roger sig att allt handlar om råvarans klass. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man
Jorden på Vitaby Kyrkby strax nedanför kyrkklockan har brukats av samma släkt i över nio generationer. Nuförtiden är det mjölkbonden Anders som ser till att kossorna får allt de behöver och odlar deras vinterfoder på de kuperade åkrarna nedåt havet. Cecilia som jobbar i mejeriet
På BackRoads Farm utanför Vitaby på Österlen odlar man ekologiska äpplen som blir till prisbelönt Bad Apples äppelmust.
Honey Hunter’s Elixir vann pris som ”Bästa skånska dryck 2018” på skånska dryckesmässan, bara dagar efter lanseringen. Bryggeriet blev sedan utnämnt till Skånes bästa dryckesproducent 2019. Honungsdryckerna har smakats och lovordats av Sveriges sommelier- och kockelit och avnjuts idag på exklusiva restauranger och cocktailbarer som
Lupinta är ett Malmöbaserat startup som tillverkar växtbaserade produkter av KRAV-odlade skånska lupinbönor. Deras mål är att minska importen av sojaprodukter från länder utanför EU och istället öka användningen av lokalt odlade lupinprodukter, för en mer hållbar värld.
På Vilhelmsdal tillverkar vi ostar som vi själva älskar. Komjölken får vi levererad från Nöbbelövs KRAV-gård som har en mix av olika kossor som ger oss den fett- och proteinhalt som krävs för att tillverka de bästa ko-ostarna. På gården finns också ett gäng frigående
På Soldattorpets mejeri bedrivs lokal, småskalig ostproduktion där själ och hjärta möts med ett unikt hantverk.
Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.
Produkterna från Bjärhus står för hänsyn till miljö, människor och djur i kombination med tradition och hantverk. Det kan inte stressas fram utan tar tid. Omsorg och hantverk kostar lite mer men smakar mycket bättre.
Rosa Skattlådan är ett litet familjeföretag på Norrby Säteri, norr om Stockholm. Företaget sysslar framförallt med biodling och förädling av honung och andra produkter från bikupan samt uppfödning och förädling av japanska vaktlar.
Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information
Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.