Smakriket
Skåne

Soldattorpets Mejeri

Skåne

På Soldattorpets mejeri bedrivs lokal, småskalig ostproduktion där själ och hjärta möts med ett unikt hantverk.

Soldattorpets hemsida

Produkter

Hyby Blå är en karaktärsfull och smakrik blåmögelost av opastöriserad mjölk som lagrats ca 5 månader. Vikt ca. 2,5 kg.
Blå Stjärna är en smakrik och krämig liten blåmögelost av pastöriserad mjölk. Vikt ca 300 gr.
Pigan är en krämig, rund liten vitmögelcamembert av pastöriserad mjölk med en mild champinjonsmak. Vikt ca 270 gr.
Knekten är en långlagrad hårdost, från ca. 12 månader upp till ca 15 månader, av opastöriserad mjölk. Osten ger en lång eftersmak med fruktig och frisk syra. Vikt ca 1,2 kg.

Bakgrund

Passionen för den goda, naturliga maten och intresset för mathantverk gjorde att Maria, ägare av Soldattorpets Mejeri, tog steget från säljare till mejerska. Efter utbildning och praktik i Jämtland och med hjälp av fransk expertis startade Maria sitt mejeri våren 2010 i Hyby, ca 2 mil öster om Malmö.
Maria arbetar ständigt med att utveckla verksamheten med sin man Carlos vid sin sida, och i bagaget finns redan flera fina utmärkelser.

Mylla

Ostarna tillverkas för hand, på mjölk från grannens kor som föds upp på den skånska myllan, alldeles runt knuten. Resultatet av detta blir goda, unika ostar med en smak och karaktär som är speciell för Hyby.

Verksamhet

På Soldattorpets mejeri ystas ca. 5 ton ost om året och försäljningen sker i den egna gårdsbutiken, i utvalda ost- och delikatessbutiker samt till restauranger runt om i Sverige. I mejeriet tillverkas även en prisbelönt ostkaka. På gården finns ett orangeri där besökare under sommarhalvåret kan avnjuta en osttallrik eller ostkaka, här arrangeras också ostprovningar och andra event.

Producenter

Maria och hennes man Carlos som båda brinner för mathantverket med att göra god och unik ost.

Adress

Hyby Grindväg 310-40
233 75 Klågerup
Karta

PRODUCENTER I Skåne

Österlensaffran

Österlensaffran

Österlensaffran är en pionjär inom AgTech och ekologisk saffranproduktion i södra Sverige där man revolutionerar branschen med autonoma robotar och hållbara jordbruksmetoder. Noggrann metodik och höga kvalitetsstandarder gör att man kan erbjuda enastående saffran som uppskattas av välrenommerade kockar och kulinariska entusiaster världen över.

Stora Juleboda Gård

Stora Juleboda Gård

Hos familjen Callenbring odlas många produkter med stor kärlek och omsorg om miljön, jorden och den biologiska mångfalden. Djurhållningen på gården sker med samma stora kärlek, omsorg och respekt för djuren, vilket ger högkvalitativt kött och exklusiva ägg. Biologisk mångfald, djurvälfärd och goda smaker ligger

Mossagården

Mossagården

På Mossagården finns en av Sveriges största ekologiska hampaodlingar. Gården och odlingarna ligger naturskönt inbäddade bland pampiga evighetsekar, lummiga beteshagar, vackra våtmarker och frodande grönsaksfält och här har det odlats ekologiskt sedan 1985.

VEGOSTAN

VEGOSTAN

VEGOSTAN är ett jordbruk på mikroformat som producerar ekologiska grönsaker i stor variation i Malmö.

Green Fries

Green Fries

Green Fries tillverkar svenska KRAV-märkta pommes frites av ekologisk potatis och rapsolja. 

Matmakarna

Matmakarna

Roger som driver Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krumelurer. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Åren i Afrika lärde Roger sig att allt handlar om råvarans klass. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man

BackRoads Farm

BackRoads Farm

På BackRoads Farm utanför Vitaby på Österlen odlar man ekologiska äpplen som blir till prisbelönt Bad Apples äppelmust.

Honey Hunter’s

Honey Hunter’s

Honey Hunter’s Elixir vann pris som ”Bästa skånska dryck 2018” på skånska dryckesmässan, bara dagar efter lanseringen. Bryggeriet blev sedan utnämnt till Skånes bästa dryckesproducent 2019. Honungsdryckerna har smakats och lovordats av Sveriges sommelier- och kockelit och avnjuts idag på exklusiva restauranger och cocktailbarer som

Lupinta

Lupinta

Lupinta är ett Malmöbaserat startup som tillverkar växtbaserade produkter av KRAV-odlade skånska lupinbönor. Deras mål är att minska importen av sojaprodukter från länder utanför EU och istället öka användningen av lokalt odlade lupinprodukter, för en mer hållbar värld.

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

På Vilhelmsdal tillverkar vi ostar som vi själva älskar. Komjölken får vi levererad från Nöbbelövs KRAV-gård som har en mix av olika kossor som ger oss den fett- och proteinhalt som krävs för att tillverka de bästa ko-ostarna. På gården finns också ett gäng frigående

Öspab fruktodling

Öspab fruktodling

Öspab, Östra Sönnarslövs Plantskola, är ett företag där en tradition att odla äpplen möter ett modernt utvecklingstänkande med tonvikt på odling och vidareförädling av äpplen. På så sätt växer nya metoder och produkter fram, allt med våra egenodlade äpplen som bas.  

Nordisk Råvara

Nordisk Råvara

Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.

Bjärhus

Bjärhus

Produkterna från Bjärhus står för hänsyn till miljö, människor och djur i kombination med tradition och hantverk. Det kan inte stressas fram utan tar tid. Omsorg och hantverk kostar lite mer men smakar mycket bättre.

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan är ett litet familjeföretag på Norrby Säteri, norr om Stockholm. Företaget sysslar framförallt med biodling och förädling av honung och andra produkter från bikupan samt uppfödning och förädling av japanska vaktlar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng