
VEGOSTAN
VEGOSTAN är ett jordbruk på mikroformat som producerar ekologiska grönsaker i stor variation i Malmö.
Roger som driver Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krumelurer. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Åren i Afrika lärde Roger sig att allt handlar om råvarans klass. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela deras sortiment.
Klassisk Ketchup (Silver i SM Mathantverk 2018)
BBQ Ketchup
Tomat & Mandel marmelad
BBQ sås Original
BBQ sås Herbs and Lime
BBQ sås Sweet Bourbun
När Matmakarna började ta fram sina produkter var det först att få fram ett bra alternativ till ketchup. De som äter mest ketchup i Sverige är våra barn, så Matmakarna tog hjälp av 200 barn från en närliggande skola i sin process. Att det skulle vara skånska tomater va det inget tvivel om. I dag tar de all klass 2-tomater från en lokal tomatodlare. Matmakarna driver en Kött och Ostbutik har utvecklat en produktion med marmelader, BBQ såser och chutney där de hämtar sina råvaror från den skånska myllan i den mån det går.
Tomaterna till deras produktion är av sorten Gostinio. De odlas i Stävie hos M.O.E tomat ca 1 mil från vårt kök. Tomatodlingen ligger ca 2 km öster om Öresund, det milda klimatet gör att vi kan få fantastiskt smakrika tomater nästan året om. Tomaterna får en djup smak och naturlig sötma som vi fastnade för.
Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av högsta kvalitet!
Förutom vårt Smakriket-sortiment har vi fler marmelader och chutney som vi ställer samma höga krav på. Men här har vi valt att gå längre än till grannen för att finna den perfekta råvaran.
Roger Nilsson driver Matmakarna som han startade 1998. Tillsammans med ett fantastiskt nyfiket team, som delar ett brinnande intresse för mat och dess hantverk utvecklas vi hela tiden.
Stenhuggaregatan 4
244 30 Kävlinge
Karta
VEGOSTAN är ett jordbruk på mikroformat som producerar ekologiska grönsaker i stor variation i Malmö.
Green Fries tillverkar svenska KRAV-märkta pommes frites av ekologisk potatis och rapsolja.
Jorden på Vitaby Kyrkby strax nedanför kyrkklockan har brukats av samma släkt i över nio generationer. Nuförtiden är det mjölkbonden Anders som ser till att kossorna får allt de behöver och odlar deras vinterfoder på de kuperade åkrarna nedåt havet. Cecilia som jobbar i mejeriet
På BackRoads Farm utanför Vitaby på Österlen odlar man ekologiska äpplen som blir till prisbelönt Bad Apples äppelmust.
Honey Hunter’s Elixir vann pris som ”Bästa skånska dryck 2018” på skånska dryckesmässan, bara dagar efter lanseringen. Bryggeriet blev sedan utnämnt till Skånes bästa dryckesproducent 2019. Honungsdryckerna har smakats och lovordats av Sveriges sommelier- och kockelit och avnjuts idag på exklusiva restauranger och cocktailbarer som
Lupinta är ett Malmöbaserat startup som tillverkar växtbaserade produkter av KRAV-odlade skånska lupinbönor. Deras mål är att minska importen av sojaprodukter från länder utanför EU och istället öka användningen av lokalt odlade lupinprodukter, för en mer hållbar värld.
På Vilhelmsdal tillverkar vi ostar som vi själva älskar. Komjölken får vi levererad från Nöbbelövs KRAV-gård som har en mix av olika kossor som ger oss den fett- och proteinhalt som krävs för att tillverka de bästa ko-ostarna. På gården finns också ett gäng frigående
På Soldattorpets mejeri bedrivs lokal, småskalig ostproduktion där själ och hjärta möts med ett unikt hantverk.
Öspab, Östra Sönnarslövs Plantskola, är ett företag där en tradition att odla äpplen möter ett modernt utvecklingstänkande med tonvikt på odling och vidareförädling av äpplen. På så sätt växer nya metoder och produkter fram, allt med våra egenodlade äpplen som bas.
Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.
Produkterna från Bjärhus står för hänsyn till miljö, människor och djur i kombination med tradition och hantverk. Det kan inte stressas fram utan tar tid. Omsorg och hantverk kostar lite mer men smakar mycket bättre.
Rosa Skattlådan är ett litet familjeföretag på Norrby Säteri, norr om Stockholm. Företaget sysslar framförallt med biodling och förädling av honung och andra produkter från bikupan samt uppfödning och förädling av japanska vaktlar.
Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information
Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.