Smakriket
Skåne

Matmakarna

Skåne

Roger som driver Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krumelurer. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Åren i Afrika lärde Roger sig att allt handlar om råvarans klass. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man leta lite längre bort. Den vetskapen genomsyrar hela deras sortiment.

Hemsida Matmakarna

Produkter

Klassisk Ketchup (Silver i SM Mathantverk 2018)
BBQ Ketchup
Tomat & Mandel marmelad
BBQ sås Original
BBQ sås Herbs and Lime
BBQ sås Sweet Bourbun

Bakgrund

När Matmakarna började ta fram sina produkter var det först att få fram ett bra alternativ till ketchup. De som äter mest ketchup i Sverige är våra barn, så Matmakarna tog hjälp av 200 barn från en närliggande skola i sin process. Att det skulle vara skånska tomater va det inget tvivel om. I dag tar de all klass 2-tomater från en lokal tomatodlare. Matmakarna driver en Kött och Ostbutik har utvecklat en produktion med marmelader, BBQ såser och chutney där de hämtar sina råvaror från den skånska myllan i den mån det går.

Mylla

Tomaterna till deras produktion är av sorten Gostinio. De odlas i Stävie hos M.O.E tomat ca 1 mil från vårt kök. Tomatodlingen ligger ca 2 km öster om Öresund, det milda klimatet gör att vi kan få fantastiskt smakrika tomater nästan året om. Tomaterna får en djup smak och naturlig sötma som vi fastnade för.

Verksamhet

Vår butik är en mötesplats för dig som gillar mat – god mat av högsta kvalitet!
Förutom vårt Smakriket-sortiment har vi fler marmelader och chutney som vi ställer samma höga krav på. Men här har vi valt att gå längre än till grannen för att finna den perfekta råvaran.

Producent

Roger Nilsson driver Matmakarna som han startade 1998. Tillsammans med ett fantastiskt nyfiket team, som delar ett brinnande intresse för mat och dess hantverk utvecklas vi hela tiden.

Adress

Stenhuggaregatan 4
244 30 Kävlinge
Karta

PRODUCENTER I Skåne

Vitaby Kyrkby Mejeri

Vitaby Kyrkby Mejeri

Jorden på Vitaby Kyrkby strax nedanför kyrkklockan har brukats av samma släkt i över nio generationer. Nuförtiden är det mjölkbonden Anders som ser till att kossorna får allt de behöver och odlar deras vinterfoder på de kuperade åkrarna nedåt havet. Cecilia som jobbar i mejeriet

BackRoads Farm

BackRoads Farm

På BackRoads Farm utanför Vitaby på Österlen odlar man ekologiska äpplen som blir till prisbelönt Bad Apples äppelmust.

Honey Hunter’s Bryggeri

Honey Hunter’s Bryggeri

Honey Hunter’s bryggeri är en del av biotechföretaget ConCellae AB som grundades 2007 av Alejandra Vásquez och Tobias Olofsson, entreprenörer och forskare vid Lunds universitet. Företaget startades efter att de gjorde en forskarupptäckt som avslöjade hemligheten bakom honungs förankring som folkmedicin. För detta erhöll de

Lupinta

Lupinta

Lupinta är ett Malmöbaserat startup som tillverkar växtbaserade produkter av KRAV-odlade skånska lupinbönor. Deras mål är att minska importen av sojaprodukter från länder utanför EU och istället öka användningen av lokalt odlade lupinprodukter, för en mer hållbar värld.

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

På Vilhelmsdal tillverkar vi ostar som vi själva älskar. Komjölken får vi levererad från Nöbbelövs KRAV-gård som har en mix av olika kossor som ger oss den fett- och proteinhalt som krävs för att tillverka de bästa ko-ostarna. På gården finns också ett gäng frigående

Soldattorpets Mejeri

Soldattorpets Mejeri

På Soldattorpets mejeri bedrivs lokal, småskalig ostproduktion där själ och hjärta möts med ett unikt hantverk.

Öspab fruktodling

Öspab fruktodling

Öspab, Östra Sönnarslövs Plantskola, är ett företag där en tradition att odla äpplen möter ett modernt utvecklingstänkande med tonvikt på odling och vidareförädling av äpplen. På så sätt växer nya metoder och produkter fram, allt med våra egenodlade äpplen som bas.  

Nordisk Råvara

Nordisk Råvara

Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.

Bjärhus

Bjärhus

Produkterna från Bjärhus står för hänsyn till miljö, människor och djur i kombination med tradition och hantverk. Det kan inte stressas fram utan tar tid. Omsorg och hantverk kostar lite mer men smakar mycket bättre.

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan är ett litet familjeföretag på Norrby Säteri, norr om Stockholm. Företaget sysslar framförallt med biodling och förädling av honung och andra produkter från bikupan samt uppfödning och förädling av japanska vaktlar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng