Smakriket
Skåne

VEGOSTAN

Skåne

VEGOSTAN är ett jordbruk på mikroformat som producerar ekologiska grönsaker i stor variation i Malmö.

Besök VEGOSTANS Facebooksida

Produkter

Kravmärkta grönsaker i alla former och färger.

Bakgrund

VEGOSTAN startades 2018 och är ett projekt för att visa en lönsam modell för att driva jordbruk på mikronivå som ett alternativ till storskalighet. VEGOSTAN drivs av Göran Claesson som har en bakgrund som ingenjör. Efter att studerat Agroekologi på Lantbruksuniversitetet startades företaget för att bevisa att det går att skapa hållbara modeller inom jordbruk på väldigt små ytor och med låga investeringskostnader.

Mylla

Vi odlar på de bördiga lerjordarna på utkanten av de södra delarna av Malmö där staden möter landsbygden. Platen är speciell med stadens puls norr om oss och med södra Skånes fridfulla landsbygd söderut. Med de gynnsamma varma klimaten här i södra Skåne blir odlingssäsongen extra lång.

Verksamhet

Vi säljer våra produkter direkt till restauranger i Malmö, grossister och privatkonsumenter via REKO-ringar i Malmö samt vår egen gårdsbutik som är öppen falla fredagar mellan 13–17. Vi har även möjlighet till att hyra ut trädgården till diverse Farm-to-table events med tillgång till kök och långbord att sitta vid mitt i trädgården.

Producent

Göran Claesson, ägare och ansvarige odlare och Peter Maria Rutten, garden manager

Adress

Vintrievägen 96
215 86 Malmö
Karta

PRODUCENTER I Skåne

Green Fries

Green Fries

Green Fries tillverkar svenska KRAV-märkta pommes frites av ekologisk potatis och rapsolja. 

Matmakarna

Matmakarna

Roger som driver Matmakarna strävar efter enkelhet. Från jord till bord utan krumelurer. Maten smakar inte bättre för att man sätter näsan i vädret. Åren i Afrika lärde Roger sig att allt handlar om råvarans klass. Ibland finns det bästa hos granngården, ibland får man

Vitaby Kyrkby Mejeri

Vitaby Kyrkby Mejeri

Jorden på Vitaby Kyrkby strax nedanför kyrkklockan har brukats av samma släkt i över nio generationer. Nuförtiden är det mjölkbonden Anders som ser till att kossorna får allt de behöver och odlar deras vinterfoder på de kuperade åkrarna nedåt havet. Cecilia som jobbar i mejeriet

BackRoads Farm

BackRoads Farm

På BackRoads Farm utanför Vitaby på Österlen odlar man ekologiska äpplen som blir till prisbelönt Bad Apples äppelmust.

Honey Hunter’s Bryggeri

Honey Hunter’s Bryggeri

Honey Hunter’s bryggeri är en del av biotechföretaget ConCellae AB som grundades 2007 av Alejandra Vásquez och Tobias Olofsson, entreprenörer och forskare vid Lunds universitet. Företaget startades efter att de gjorde en forskarupptäckt som avslöjade hemligheten bakom honungs förankring som folkmedicin. För detta erhöll de

Lupinta

Lupinta

Lupinta är ett Malmöbaserat startup som tillverkar växtbaserade produkter av KRAV-odlade skånska lupinbönor. Deras mål är att minska importen av sojaprodukter från länder utanför EU och istället öka användningen av lokalt odlade lupinprodukter, för en mer hållbar värld.

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

Vilhelmsdals Gårdsmejeri

På Vilhelmsdal tillverkar vi ostar som vi själva älskar. Komjölken får vi levererad från Nöbbelövs KRAV-gård som har en mix av olika kossor som ger oss den fett- och proteinhalt som krävs för att tillverka de bästa ko-ostarna. På gården finns också ett gäng frigående

Soldattorpets Mejeri

Soldattorpets Mejeri

På Soldattorpets mejeri bedrivs lokal, småskalig ostproduktion där själ och hjärta möts med ett unikt hantverk.

Öspab fruktodling

Öspab fruktodling

Öspab, Östra Sönnarslövs Plantskola, är ett företag där en tradition att odla äpplen möter ett modernt utvecklingstänkande med tonvikt på odling och vidareförädling av äpplen. På så sätt växer nya metoder och produkter fram, allt med våra egenodlade äpplen som bas.  

Nordisk Råvara

Nordisk Råvara

Smarta råvaror som är långsiktigt hållbara. Skonsamt odlade genom jordbruk på utvalda växtplatser. Det är tanken bakom Nordisk Råvara.

Bjärhus

Bjärhus

Produkterna från Bjärhus står för hänsyn till miljö, människor och djur i kombination med tradition och hantverk. Det kan inte stressas fram utan tar tid. Omsorg och hantverk kostar lite mer men smakar mycket bättre.

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan

Rosa Skattlådan är ett litet familjeföretag på Norrby Säteri, norr om Stockholm. Företaget sysslar framförallt med biodling och förädling av honung och andra produkter från bikupan samt uppfödning och förädling av japanska vaktlar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng