Produkter
Lupintas första produkt är tempeh; en fermenterad bönlimpa som kan stekas, grillas och användas som proteinkälla i många olika maträtter. Tempehn är naturell, vilket betyder att du har chansen att förhöja tempehns naturliga umami och nötiga smak med dina favoritmarinader. I framtiden vill de utveckla fler varianter av köttsubstitut.
Bakgrund
Lupinta grundades 2018 och föddes ur idén att ersätta importerade sojaprodukter med produkter baserade på lokalt odlade lupinbönor. Eftersom 32M ton soja importeras till Europa varje år tänkte de ”nej, nu utvecklar vi ett lokalt alternativt!”. Efter ett år av R&D har de äntligen lanserat vår lupinbaserade tempeh.
Mylla
Lupinta odlar inte lupinbönorna själva, utan får experthjälp från bönderna som de handlar av i skånska Kvidinge. Alla lupinbönorna är KRAV-certifierade.
Verksamhet
För att göra det enkelt, kan Lupintas verksamhet delas in i tre steg. Råmaterialet hämtas från bönder i Kvidinge och lupinbönorna förvandlas till tempeh i deras produktionsanläggning i Bjuv. Därefter säljs produkterna direkt till restauranger och grossister.
Producent
Teamet bakom Lupinta består av 5 fantastiska individer med olika erfarenheter, utbildningar och nationaliteter. Förutom bean puns så har de två gemensamma intressen: hållbarhet och mat!
Adress
Anckargripsgatan 3
211 19 Malmö
Karta